Locatie

Montenegro

Reisverloop

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Dubrovnik. Transfer naar ons vakantieoord Bar. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Brussels Airlines Extra Smile

Dag 2

Ontbijt. Vandaag daguitstap naar Kotor, waar we starten met een bezoek aan de oude stad, en een bezoek aan het maritiem museum van Kotor. De natuur heeft hier een echt meesterwerk geschapen : de baai van Kotor, een unieke mediterrane fjord, omringd door bergen tot wel 1000m hoog die zich letterlijk in de zee storten. Geklasseerd als UNESCO werelderfgoed is dit landschap op zich al de moeite waard om naar Montenegro te reizen. Halte in Perast voor een boottochtje naar het eilandje Gospa od Škrpjela, met de OLV-van-de- Rotsenkerk en het bijhorende museum. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Monte6

Dag 3

Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan Cetinje, de oude hoofdstad uit de 15e eeuw. Begeleide wandeling door deze charmante stad met haar kleurrijke huizen en bezoek aan het St-Pietersklooster (Sveti Petar Cetinjski) en het koninklijk paleis. We rijden verder en houden halt in Njegusi voor een vrij middagmaal. Verder naar Budva voor een stads- bezoek. Budva is een van de oudste steden aan de Adriatische Zee en wordt in oude historische bronnen van twee en een halve millennia geleden omschreven als een “Illyrische stad”. De oude stad, met haar pleintjes en smalle straatjes, is een uniek stedelijk en architecturaal geheel, omgeven door middeleeuwse muren. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Old town of budva

Dag 4

Na het ontbijt vertrek naar Shkoder, de grootste stad in het noorden van het land en één van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Deze stad, die door de Albanezen als de geboorteplaats van hun cultuur wordt aangeduid, is gesticht in de 4e eeuw vóór Christus op de plek waar de rivieren Drin en Buna bij elkaar komen. De rondrit begint met het indrukwekkend grote kasteel Rozafa met een geweldig uitzicht op de stad en het Meer van Shkoder, het grootste binnenmeer van de Balkan. Nadien maken we nog een stop bij het beroemde schiereiland van St. Stefan met een ongekende historische rijkdom. Terug naar ons hotel voor avondmaal en de overnachting.

Monte2

Dag 5

Ontbijt. Bezoek aan Dubrovnik, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa, erkend als werelderfgoed. De “parel van de Adriatische Zee” is bekend om zijn stadsmuren en talrijke preromaanse, gotische, renaissancistische en barokke gebouwen. We bezoeken de kathedraal met een schat van zilveren en gouden reliekschrijnen en schilderijen uit het atelier van Titiaan, het franciscanenklooster en het paleis van de Rector, ooit de zetel van de regering, nu het stadsmuseum. Vrije namiddag om de stad op eigen houtje verder te verkennen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Stari bar restaurant montenegro

Dag 6

Ontbijt. Vertrek naar het noorden richting Morača canyon en het klooster Morača. Nadien rijden we door het Nationaal Park Durmitor, dat deel uitmaakt van het World Natural Heritage – beschermd door UNES- CO. Aan het begin van het nationale park maken we een korte wandeling door het oude pijnboombos. We houden halt op de wereldberoemde Tara brug, waar we een mooi zicht hebben over de rivier Tara. We wandelen langs de brug met mogelijkheid tot het maken van foto’s van de canyon en de rivier beneden. Vanaf de brug verder naar het vakantieoord Zabljak. We maken een panoramische rit en stoppen bij het Black Lake – het grootste van 18 gletsjermeren in het Nationaal Park. Avondmaal en logies in Zabljak.

Landscape tree path grass rock wilderness 1372745 pxhere com

Dag 7

Na het ontbijt rijden we van Zabljak richting Savnik langs schilderachtige smalle wegen en door wondermooie landschappen. We passeren de stad Niksic en zetten onze reis verder naar het klooster Ostrog. We bezoeken Ostrog, een Orthodox klooster uit de 17e eeuw en het doel van duizenden pelgrims. Na het bezoek aan het klooster korte stop in een van de restaurants en terugreis naar Podgorica, het vroegere Titograd, en nu de hoofdstad. Gelegen in een wijnbouwgebied gaat de stad prat op het bezit van de bekendste wijnhuizen. Bezoek aan het centrum en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Podgorica

Maxresdefault

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd. Transfer naar de luchthaven van Dubrovnik voor terugvlucht naar België.

Coastal town in montenegro hd desktop wallpaper

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Dubrovnik – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Coastal town in montenegro hd desktop wallpaper

Verzekering

Standaard tekst Verzekering