Locatie

Italië

Reisverloop

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Firenze. Op de luchthaven van Firenze staat onze autocar klaar. We rijden richting Pisa, waar prachtige monumenten getuigen van een groots verleden. We maken een geleide wandeling langsheen de voornaamste bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. Verder door naar de fascinerende stad Lucca, omringd door de 17de eeuwse vestingmuren van rode baksteen. De stad telt talloze pleintjes en steegjes die in de schaduw liggen van mooie paleizen en kerken. Vervolgens naar Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

29791154 1656768607775086 1568821329820385280 o

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting Firenze voor een uitgebreid bezoek:Piazza della Signoria, het Palazzo degli Uffizi, de Piazza del Duomo met de beroemde kathedraal en klokkentoren en het Baptisterium San Giovanni Battista met de gekende bronzen poorten. Terug naar ons hotel in Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijtbuffet. Naar San Gimignano voor een geleid bezoek aan dit karakteristiek middeleeuws stadje. Wandeling langsheen de driehoekige Piazza della Cisterna, de Piazza del Duomo en de Piazza delle Erbe. Vervolgens naar Siena: gelegenheid tot middagmaal en geleid bezoek aan deze unieke stad. Vandaar naar ons verblijfhotel in Perugia voor avondmaal en overnachting.

San Gimignano Tuscany region Italy 181868 0

Dag 4

Ontbijt. Bezoek aan Perugia: de hoofdstad van Umbrië. Geleid bezoek aan de schilderachtige Piazza IV Novembre met de Fontana Maggiore, één van de mooiste fonteinen uit 1280, de kathedraal San Lorenzo en de Arco d’Augusto. In de namiddag naar San Maria degli Angeli. Bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het beroemde bedevaartsoord. Vervolgens naar Assisi: geleid bezoek aan o.a de Sint-Franciscus basiliek, de Piazza del Comune en de Romeinse Minervatempel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Landscape sea nature sand horizon cloud 1163765 pxhere com

Dag 5

Na het ontbijt vertrek naar Montepulciano. Wie de naam Montepulciano hoort denkt natuurlijk meteen aan de klasse wijnen vini nobili di Montalcino DOCG. Vanuit het stadje hebben we een prachtig uitzicht over de lager gelegen wijnvelden en het ruige platteland. We genieten van een proeverij van enkele klassewijnen. In de namiddag naar Cortona: een klein Toscaans bergstadje omringd door middeleeuwse wallen, gelegen boven het dal van de Chiana met adembenemend uitzicht. Tot slot bezoeken we nog het gotische graf van H. Margaretha. Vrije tijd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Montalcino montepulciano

Dag 6

Ontbijt. Uitstap naar Spoleto. Geleid bezoek aan de Piazza del Duomo en de Piazza Garibaldi. Delicatessenwinkeltjes vol truffels, olijven, worsten en de groene“extra vierge” olijfolie uit de omgeving.Vrij middagmaal. In de namiddag naar het oud-Umbrisch stadje Todi. Bezoek aan het centrum van de stad met zijn grandioze Piazza del Popolo en zijn hooggelegen Piazza della Republica.Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Spoleto

Dag 7

Na het ontbijt uitstap naar Orvieto: een oud-Etruskische stad. Met onze autocar via de autostrade en met gelegenheid tot middagmaal onderweg, doorheen de vallei van de Tiber richting Lido di Ostia voor wat vrije tijd. Nadien transfer naar de luchthaven in Rome voor onze terugvlucht naar België.

29694986 1656769997774947 5166186723205447680 o

Hotel

Grand Hotel Nizza Et Suisse **** in Montecatini Terme

Hotel La Meridiana **** in Perugia

65054104

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Firenze en Rome – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
8610b9 montepulciano piazza grande