Locatie

Oostenrijk

Reisverloop

Dag 1

Over de Belgische en Duitse wegen rijden we richting Oostenrijk. Regelmatige stops en vrije tijd voor middagmaal. Via Ulm, Memmingen en Pfronten bereiken we al snel de Oostenrijkse grens. Van daar gaat het via Reutte tot onze verblijfplaats in Ehrwald. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Snelweg Duitsland

Dag 2

Vrije voormiddag in hotel. Vrije lunch. Na de middag brengen we een bezoek aan het klooster van Stams. Zelfs van een afstand ziet u de twee kenmerkende koepels van het prachtige Stift Stams klooster. Het klooster werd in 1273 opgericht door graaf Meinhard II van Gorizia- Tirol. Tussen 1650 en 1750 werd de Stifts kerk verbouwd van de romaanse naar de barokke stijl. Deze twee toren stammen uit deze periode. Tijdens een rondleiding door het klooster zijn kostbare schatten en prachtige kamers te bewonderen zoals mooie plafondschilderingen en het smeedijzer. De Bernardizaal, het Heilig Bloed, en de ‘Prälaten-trap’ worden gerekend tot de prachtstukken van het klooster. U kunt ook de kloosterwinkel bezoeken, waar zelfgemaakte producten zoals jam, honing, fijne sterke dranken en likeuren worden verkocht. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Zisterzienserstift Stams

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar het imposante Kloster Ettal. Het benedictijnerklooster is beslist een bezoek waard. De grote kerk is in barokstijl en rijk gedecoreerd. Verder is er een brouwerij en distilleerderij en kun je in de kloosterwinkel de producten er van kopen. Verder naar Oberammergau, vooral bekend door de passiespelen die er om de tien jaar opgevoerd worden in het Passionsspielhaus. We wandelen doorheen het dorp voorbij de schitterende kleurrijke gevelschilderijen, de zogenaamde Luftmalereien. In talloze winkels kan men, vooral religieus, houtsnijwerk bewonderen. In de namiddag rijden we nog verder naar Steingaden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Kloster ettal 1

Dag 4

Ontbijt. Daguitstap naar het Kaunertal. De Kaunertaler Gletscherstraße is een van de mooiste ‘hooggebergte-wegen’ van de Alpen. De weg loopt van Feichten via de rand van het ‘eeuwige ijs’, op een hoogte van 2.750 meter, rechtstreeks naar de Weißseeferner. De goed aangelegde, schilderachtige 26 km lange weg heeft in totaal 29 bochten en een hoogteverschil van bijna 1.500 hoogtemeters. Langs de weg naar de gletsjer komt u tal van prachtige bezienswaardigheden tegen, zoals de Gepatschstausee, de Weißsee en de Fernergarten. Het hoogtepunt van het uitstapje is de rit met de Karlesjochbahn: het uitkijkplatform op 3.108 meter biedt een adembenemend drielanden uitzicht op de bergen van Italië, Zwitserland en Tirol. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Kaunertal 2

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Uitstap naar Garmisch-Partenkirchen. Deze internationaal bekende Beierse stad behoort weliswaar niet tot Tirol, maar mag geenszins op ons programma ontbreken. Wereldberoemd zijn de skischansen (genaamd Olympia- schans) in Garmisch-Partenkirchen. Ze bestaan sinds 1923 en werden in 1936 veelbesproken door de Olympische Winterspelen. Na de middag rijden we naar de Zugspitze, met zijn 2.962 m de hoogste berg in de Tiroler Zugspitz Arena. Met de Tiroler Zugspitzbaan wordt de top in slechts 10 minuten bereikt. Op heldere dagen heeft u uitzicht op de toppen van 4 landen. Vanaf het ruime panoramaterras kunt u op een heldere dag de Grossglockner, de Piz Bernina, of de tv-toren in München zien. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Germany garmisch partenkirchen grainau

Dag 6

Na het ontbijt maken we een uitstap naar Vilsalpsee. We rijden langs het Tannheimertal naar de mooi gelegen Vilsalpsee. In de ongerepte natuur kan je hier wandelen rond het 1,2 kilometer lange meer, een tochtje maken met roeibootje of gewoon een terrasje doen. Alleen de flora omvat meer dan 700, deels zeer zeldzame, plantensoorten. Ook enkele met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de alpensalamander, kan je hier met een beetje geluk vinden. Op de terugweg houden we nog even halt in Reutte. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Fixedw large 4x

Dag 7

Ontbijt. Afreis uit Ehrwald naar de Duitse grens. Via Kempten en Ulm richting Karlsruhe. Vrij middagmaal. Over de Duitse snelwegen gaat het in de namiddag verder richting België. Verder naar uw afstapplaats.

Algemeen2

Hotel

Hotel Alpenhof **** in Ehrwald

BDAA96 DA 4 CAF 4318 A454 4745 F5547 CC8 815x458

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Algemeen