Locatie

Italië

Reisverloop

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Bari. Op de luchthaven staat onze autocar klaar. Korte rit naar het centrum van Bari, de regionale hoofdstad en een belangrijke Adriatische havenstad. Bezoek aan de binnenstad en de basiliek van San Nicola, een van de beste voorbeelden van de romaanse architectuur in Puglia. We maken een wandeling door de oude wijk langs de kasteelmuren en door de oude havenwijk. Door naar onze eerste verblijfplaats in Bisceglie, voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

PUGLIA4

Dag 2

Na het ontbijt, vertrek naar San Giovanni Rotondo, het tweede meest bezochte katholieke heiligdom in de wereld. Het concentreert zich op het graf van de heilige Pater Pio van Pietrelcina, een kapucijner monnik, priester en mysticus bekend om zijn toewijding aan God, de zorg voor de zieken en de bovennatuurlijke gaven. Na de lunch verkennen we Monte Sant’Angelo, een ander beroemd bedevaartsoord in de buurt, gewijd aan aartsengel Michael. We rijden gedeeltelijk terug langs de kust. Optioneel bezoek aan Bisceglie en wandeling langs de zee naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

PUGLIA3

Dag 3

Ontbijt. We rijden naar Trani, waar we starten met een wandeling langs de oude haven en een bezoek aan een van de mooiste Romaanse kathedralen. Vervolgens rijden we naar Castel del Monte , de “ Kroon van Puglia “ , een majestueus achthoekige kasteel gebouwd op een prominente positie in 1240 door Frederik II van Schwaben. Het kasteel biedt een magische sfeer, gebouwd in lichtgekleurde stenen en acht torens met een hoogte van 24 meter. Volgende stop is Bitonto waar we genieten van wat vrije tijd. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019, een bezoek aan deze stad vol sassi’s of grotwoningen mag niet op het programma ontbreken! De rotswoningen worden tot op de dag van vandaag bewoond of zijn omgevormd tot leuke lunchadressen, winkels of musea. In de namiddag volgen we de bekende wijnroute naar Martina Franca, waar we halt houden voor een degustatie. Verder naar ons hotel in Martina Franca voor avondmaal en overnachting.

Matera 2777181 1920

Dag 5

Ontbijt. Ochtend gewijd aan het ontdekken van Otranto, bekend als de “ Poort naar het Oosten “ wegens zijn positie op het meest oostelijke puntje van het Italiaanse schiereiland. Wandel door de straatjes van het centrum naar de kathedraal en zijn prachtige mozaïekvloer, het kasteel, gebouwd door Ferdinand II van Aragon en langs de Byzantijnse San Pietro kerk. Vrije lunch en vrije tijd. In de namiddag bezoeken we de prachtige stad Lecce, beroemd om zijn barokke gebouwen uit de zachte lokale honingkleurige steen. Wandeling in het elegante centrum van de stad, met de Piazza del Duomo, de Santa Chiara Basiliek en de aantrekkelijke gevel van het Palazzo del Governo. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Pug 0001

Dag 6

Ontbijt. Vertrek naar Ostuni, ook wel bekend als het ‘witte stadje’ vanwege de karakteristieke witkalk op alle gebouwen. Het ligt trots op de top van een heuvel en heeft een adembenemend uitzicht tot aan de Adriatische kust. Puglia is met zijn 40 miljoen olijfbomen verantwoordelijk voor het grootste deel van de distributie van olijfolie in Italië! Tijd om dit aan den lijve te ondervinden. We worden verwacht voor een rondleiding en lunchdegustatie bij Masseria Brancati. Door naar Alberobello, in het hart van het gebied van de ‘Trulli’. Na de lunch volgt een wandeling langs de fascinerende traditionele witte huizen met kegeldaken, gevolgd door wat vrije tijd. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

OLIJFBOOM

Dag 7

Ontbijt. Bezoek aan de Grotten van Castellana, gevormd door een oude ondergrondse rivier en een van Italië’s belangrijkste speleologische sites. Nadien transfer naar de luchthaven van Bari voor de terugvlucht naar België.

Download

Hotel

Hotel Salsello **** in Bisceglie

Hotel Villa Rosa **** in Martina Franca

HI292243546

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Bari – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek en proeverij aan wijndomein en olijfolie plantage
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Vakantie puglia