Locatie

Oostenrijk

Reisverloop

Dag 1

Via de Belgisch en Duitse autobanen rijden we richting onze overnachtingsplaats in Rosenheim. Tijdens de reis worden verschillende stops ingelast. Avondmaal en overnachting in het hotel.

NIEUWFOTO2

Dag 2

Na het ontbijtbuffet rijden we via de Oostenrijkse autowegen via Salzburg naar onze verblijfplaats Flattach. Middagmaal bij aankomst in het hotel. Na de middag vertrekken we richting de Karinthische meren voor een boottocht op de Ossiachersee. Nadien rijden we naar de PiramideKogel am Wörthersee met uitzicht over bijna heel Karinthië. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Aussichtsturm Pyramidenkkogel

Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel. We vertrekken richting het stuwmeer Maltatal met zijn imposante dam. We nemen de avontuurlijke toegangsweg rechtstreeks naar het reservoir, ongeveer 200 m hoog en 600 m lang. We rijden verder langs Gmünd voor een bezoek aan het Porsche Museum en bieden de mogelijkheid om een koffie te drinken in een gerenommeerd Weens kof ehuis in het middeleeuws centrum van Gmünd. Terug richting hotel voor avondmaal en overnachting.

85555504

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Vandaag excursie naar de Mölltaler gletsjer met een panoramisch platform 2800 m boven de zeespiegel, met uitzicht op een zee van meer dan 3000 meter hoge bergen van het Alpenmassief. Vrij middagmaal. In de namiddag mogelijkheid om met de kabelbaan 2350 m boven de zeespiegel te gaan en te genieten van een uitzicht op de dalen van Karinthië en de Hohe Tauern. Terug naar hotel voor avondmaal en een avond vol muziek en traditionele dansen. Overnachting.

41704008 552099898565352 7578224197095569519 n

Dag 5

Na het ontbijt heeft u een vrije voormiddag. Na het vrije middagmaal rijden we naar Weissensee, Karinthië’s hoogste zwemmeer. Mogelijkheid tot een korte wandeling aan de Naggleralm. We rijden terug naar het hotel via Lienz, de hoofdstad en historisch centrum van Oost-Tirol. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

004 1 1600 Snp

Dag 6

Ontbijt. We vertrekken via de Nockalmstraße, het grootste nationale park in Oostenrijk voor een bezoek aan het Alpenweide museum. Vrij middagmaal. In namiddag bezoek aan het mineralen museum op Turracherhöhe, de steilste bergweg van Karinthië ! Daar kunnen we originele souvenirs kopen en de grootste collectie van bergkristallen bewonderen! Terug naar het hotel langs de Millstätter See. Overnachting.

Landscape water nature walking mountain meadow 549307 pxhere com

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van het mooie Mölltal en rijden via Munchen en Nurnberg naar Wurzburg. Gelegenheid tot lunch. Verder via Frankfurt naar Keulen en Aken naar uw afstapplaats.

04 Nockalmstrasse

Hotel

Hotel Flattacherhof ****

215311267

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Strandbad Meixner 1