Locatie

Frankrijk

Reisverloop

Dag 1

De reisroute verloopt via Calais – Boulogne – Rouen – Caen – Villedieu Les Poêles. Rond de middag houden we even halt in Rouen voor een vrije lunch. Nadien brengen we een kort bezoek aan de stad Rouen, de historische hoofdstad van Normandië, met o.a. de oude marktplaats waar Jeanne d’Arc in 1431 op de brandstapel verbrand werd. Daarna doorreis richting hotel. Check-in, avondmaal & overnachting.

Normandie

Dag 2

Ontbijt in het hotel. ‘s Morgens bezoekt u de Mont St Michel, een rotsachtig schiereilandje, op ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches. Het was oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij eb, maar bij vloed was het omringd door water. Tegenwoordig kan het eiland bezocht worden via een nieuwe voetgangersbrug (2,5km) of met een gratis shuttle busje vanop de parking. Het eiland, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers. Na het bezoek vrije lunch in Avranches. In Avranches was het dat de aartsengel Michaël verscheen aan bisschop Aubert en hem vroeg om een kapel te bouwen boven op de top van de Mont-St.-Michel. Op de plaats waar de vroegere kathedraal stond krijg je nu een prachtig uitzicht over de baai van Mont-St.-Michel. Ook vanuit de botanische tuin (Jardin des Plantes) kun je genieten van dit mooie panorama. In de bijgebouwen van het voormalig bisschoppelijk paleis herleeft het dagelijkse leven uit de 19° eeuw dankzij meubels, klederdrachten en antieke voorwerpen. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Montsaintmichel

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Cancale, een vissersdorpje dat bekend is voor zijn oesterkweek, die meerdere honderden hectare beslaat. Je kunt de oesterbanken op de kust bezoeken bij eb. Aan de kraampjes kan je proeven van de lekkere verse oesters. Via Cancale rijden we naar St Malo, met zijn havens, stadswallen, de gezellige straatjes en het aquarium. Vrije lunch. Verder naar Dinard, een mondain kuuroord aan de monding van de Rance. Je krijgt er prachtige uitzichten over de Rance vanaf de Promenade du Clair de Lime. Op deze plaats is er een zeer groot getijdenverschil. Aan de monding van de Rance heeft men een getijdencentrale gebouwd via een stuwdam. Eb en vloed zorgen voor de natuurlijke productie van elektriciteit. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Saint malo 2851 xl

Dag 4

Na het ontbijt bezoeken we Dinan. Het meer dan duizend jaar oude stadje wordt één van de mooiste oude plaatsjes van Frankrijk genoemd. Het stadje kreeg de naam ‘Zwaluwnest’ omdat het hoog boven een heuvel kleeft. Vanop de Tour de l’Horloge, een klokkentoren uit de 15de eeuw, heb je een prachtig panorama over de stad. Tenminste als je de vele treden naar boven stapt. Wat verder in de stad, in de omgeving van de Place de l’Apport, vind je ook prachtige vakwerkhuizen in combinatie met kasseistraten. Eveneens in het centrum kun je de abdij met binnenhof en pandgang bezoeken. Er is ook nog een citadel en op de vestingwallen is er een Engelse tuin die eveneens een prachtig uitzicht biedt. Na de vrije lunch rijden we richting Dol de Bretagne, dat tot de 12de eeuw de bisschoppelijke zetel was. Daarom heeft deze stad van 5000 inwoners een kathedraal. Ze werd gebouwd in de 13de eeuw maar was pas afgewerkt in de 16de eeuw en is een bezoek overwaard. Langs de Promenade des Douves kun je genieten van een prachtig zicht over de ‘Marais’ (moerassen) en de Mont Dol, een rots van 65 meter hoog die plots uit de oude moerassen opstijgt, net zoals de Mont St.-Michel. Ze bestaan trouwens uit dezelfde rotsmassa en vroeger was ze eveneens omgeven door de zee. Op de top is er een pleintje met een kapel en een toren. Hier kan je vooral genieten van het oneindige panorama. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dinan

Dag 5

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de landingsstranden en herinneringsplaatsen uit 2° wereldoorlog met o.a. Arromanches met zijn kunstmatige haven, Courseulles, het centrum van het invasiegebied, het Amerikaanse soldatenkerkhof van St Laurent-Colleville, Pointe du Hoc waar de Amerikaanse Rangers één van de hevigste gevechten uit WO II hebben geleverd,… Op de terugweg naar het hotel houden we ook even halt in Bayeux, met zijn bekende tapij

Nmemorial3

Dag 6

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. In de voormiddag brengen we nog een bezoek aan Caen. Na een bezoek aan de Stranden van de Landing is een bezoek aan het Memorial van Caen een must. Dit museum is gewijd aan de Slag van Normandië en is een internationaal cultureel centrum in het teken van de vrede. Verder vindt u er ook de abdij en kerk van Willem de Veroveraar . Vrije lunch. Vervolg van onze terugreis via Rouen en Amiens.

Caen

Hotel

Hotel Le Fruitier *** in Villedieu-Les- Poêles

71591 hotel le fruitier villedieu les poeles 7a5d784d36bd08d3

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • 1 avond ‘Fruits des Mers’ schotel
  • Degustatie van regionale producten in het hotel
  • Toegangsgelden voor: Abdij Mont St Michel en Memorial de Caen in Caen
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Nhonfleur