Locatie

Kroatië

Reisverloop

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Dubrovnik. In Dubrovnik staat onze chauffeur ons op te wachten en brengt ons naar het centrum. Onder leiding van een plaatselijke gids ontdekken we de stad met aansluitend wat vrije tijd. Transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

KR Odubrovnik2

Dag 2

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een daguitstap naar Montenegro. We rijden langs een mooie weg naar Kotor, waar we onder leiding van een plaatselijke gids enkele mooie bezienswaardigheden in de oude stad bezoeken. Het Maritiem Museum en de St. Triphon kathedraal mogen zeker niet ontbreken. Nadien degustatie van prosciutto, kaas en wijn in een etablissement in de oude stad. Na wat vrije tijd rijden we verder naar Budva, één van de oudste nederzettingen van de Adriatische kust. Bezoek en vrije tijd. We rijden terug naar Dubrovnik voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Rock architecture building arch church cathedral 998051 pxhere com

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken naar Split, de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. Onderweg houden we halt in Tucepi, een vrij langgerekte badplaats met een smal grindstrand langs de hele kust. Achter het strand is een boomrijke promenade met o.a. souvenirwinkels, ijssalons met schaduwrijke terrassen. Lunch in plaatselijk restaurant. Verder naar Split waar we onze gids ontmoeten die ons zal meenemen naar de geheimen achter deze boeiende stad met zijn vele oude smalle straatjes en pleinen. Je kan je hier evengoed in Venetië wanen. Aansluitend vrije tijd. Transfer naar ons hotel in Split voor avondmaal en overnachting.

622 Split Tower

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Lozovac voor een bezoek aan de Krka Watervallen in het zevende Nationale Park van Kroatië. De Krka Watervallen bestaan uit zeven uit kalksteen gevormde watervallen. In de namiddag rijden we door naar Stankovci, voor een degustatie van de Dalmatische prosciutto bij Roca. We kunnen hier ook proeven van enkele lokale specialiteiten. Laat u even meesleuren in de typische Kroatische keuken. We rijden verder naar Petrcane voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Nacionalni park Krka

Dag 5

Ontbijt. Vertrek naar hét Nationaal Park Plitvice meren. Het park bezit 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels. De lokale gids neemt ons mee langs de smalle en kronkelende wegjes doorheen het in 1979 op de Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO geplaatst park. Nadien rijden we terug naar ons hotel in Petrcane waar we kunnen genieten van de faciliteiten en vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

Croatia Plitvice National Parkk 2

Dag 6

Na het ontbijt maken we een korte rit naar het centrum van Zadar, waar een plaatselijke gids ons doorheen de Middeleeuwse stad wegwijs maakt. In het centrum van de stad proeven we van Maraschino, een sherry likeur. Middagmaal in restaurant Dva Ribara. De stad staat al lange tijd bekend voor zijn mooie zonsondergang, die door sommigen als de mooiste ter wereld beschreven werd. Onlangs heeft men een architecturaal bouwwerk gemaakt waardoor deze ervaring nog mooier wordt. Het is een klank en lichtspel dat in samenwerking gaat met de natuurelementen. Aan de noordwestelijke kade is ook het zee-orgel. Dit is een orgel dat geluid maakt op het ritme van de golven van de Adriatische Zee. Vrije tijd in deze bruisende stad. Daarna rijden we terug naar Petrcane voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Zadar greetingtosun

Dag 7

Ontbijt. We vertrekken terug richting Dubrovnik voor een mooie boottocht in de baai van Mali Ston. Op de boot kunnen we genieten van oesters en mosselen. Nadien bezoeken we Ston met de Europese Chinese Muur. Terug naar Dubrovnik voor avondmaal en overnachting in ons hotel. Vrije laatste avond in Dubrovnik.

Ston Croatia 000020357714 XXX Large Copy

Dag 8

Ontbijt. Afhankelijk van het uur van onze terugvlucht vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Dubrovnik voor onze terugreis naar België.

084

Hotel

Hotel Valamar ***

Praktisch

INBEGREPEN

  • Internationale vluchten Brussel – Dubrovnik – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Middagmaal op dag 3 en 6
  • Toegangsgelden voor Krka watervallen, Plitvice Nationaal Park, lokale gidsen, Prosciutto proeverij en boottocht inclusief mossel en oesterproeverij
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

NIET INBEGREPEN

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Kotor Montenegro

Verzekering

Standaard tekst Verzekering