Locatie

Istanboel

Reisverloop

DAG 1

Lijnvlucht van Brussel naar Istanboel. Na aankomst gaan we richting oude stad en starten met een wandeling doorheen de Sultanahmet-wijk, het meest toeristische deel van Istanboel. Het is tevens ook het oudste deel van de stad waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Deze wijk is vernoemd naar de sultan Ahmed I, de 14e sultan van het Ottomaanse Rijk die ook zijn eigen moskee in de stad heeft staan. Het vroegere Constantinopel wordt nu niet alleen aan 3 kanten door water omringd, maar er is ook een oude stadsmuur die ervoor zorgt dat Sultanahmet helemaal omringd is. Vandaag de dag is dit deel met de vroegere dorpjes en steden een grote stad die bekend is als Istanboel. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Person light peace religion student child 1208336 pxhere com

DAG 2

Ontbijt. Vandaag brengen we een bezoek aan het historische centrum van de stad. De boeiende geschiedenis uit het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk zorgt voor een rijke schat aan bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan het Topkapi paleis, hét pronkstuk uit de Ottomaanse periode. Dit immense paleis was een stad op zich, met vier hoven, ontvangstkamers, een ziekenhuis, paardenstallen, een haremkamer en een grote bibliotheek. En talloze tuinen. Aansluitend bezoek aan het ondergrondse Yerebatan-cisterne. Het 'verzonken paleis' is een van de frappantste overblijfselen van het Byzantijnse Constantinopel en is het grootste van oude ondergrondse reservoirs in Istanboel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

426caf5a 2c01 35ad 969f 63d6276fbe7e

DAG 3

Na het ontbijt bezoek aan de Blauwe Moskee, ook gekend als de Sultan Ahmetmoskee, met 20.000 handgeschilderde tegels en een indrukwekkende centrale koepel van 33 m doorsnede. In de namiddag bezoek aan de Egyptische Bazaar, ook wel bekend als de Kruidenbazaar die samen met de Grand Bazaar tot de grootste en oudste overdekte markten van Istanboel behoort. Het is tevens één van de drukste markten van de stad. Afsluiter van de dag is een prachtig diner in restaurant Kat4, met een subliem zicht op de Bosporus. Terug naar ons hotel voor overnachting.

Istanbul015 1160x680

DAG 4

Ontbijt. We vertrekken naar de kerk van wijsheid ofwel de Aya Sofia, één van de meest bekende historische monumenten in de wereld. Het kolossale gebouw is een lust voor het oog. Het enorme gebouw werd in de 6e eeuw gebouwd door de Grieken en is in de 15e eeuw door de Turken tot moskee omgebouwd. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan het archeologisch museum. Het is gehuisvest in een 19de eeuwse galerij waar in 1991 een nieuwe vleugel werd bijgebouwd. Met meer dan 1 miljoen objecten is de collectie één van de grootste ter wereld. Nadien genieten we van wat vrije tijd in deze bruisende metropool. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

City meal food produce bazaar market 725162 pxhere com

DAG 5

Ontbijt. Vertrek en bezoek aan de Eyup moskee en de Taksimwijk, een wijk in het Europese gedeelte van Istanboel met veel bekende straten met winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes. De straten komen uit op het Taksimplein, het hart van het moderne Istanboel. Midden op dit plein staat het Cumhuriyet Aniti standbeeld ter ere van de grondlegging van de Republiek Turkije. Vrij middagmaal. Bezoek aan het Beylerbeyi paleis, gebouwd tussen 1860 en 1865 in opdracht van sultan Abdül Aziz. Architect Sarkis Balyan hield de bouwstijl van het barokke paleis vrij sober. De sultan gebruikte het paleis als ontvangstruimte voor buitenlandse staatshoofden en andere belangrijke bezoekers. Nadien verkennen we nog het museum van moderne kunst. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dcff02c1 f7c3 3294 97ca d800c4161fd6

DAG 6

Na het ontbijt staat aan het Aziatische deel op het programma. We gaan naar Kadiköy. Dit is het oudste deel van Istanboel, in 685 v.Chr. gesticht door de Grieken als Chalcedon. Byzantion, op de Europese oever van de Bosporus, werd door andere Grieken 17 jaar later gesticht. We wandelen door de levendige wijk van Kadıköy met een eigen authentieke vis-, groente- en kruidenbazaar, vele restaurantjes, cafeetjes en bars waar de waterpijp wordt gerookt, live muziek wordt gemaakt en veel studenten rondhangen. Er zijn enkele kleine buurtmoskeetjes, en Armeense en Griekse kerkjes, en een antiekstraatje met veel kringloopwinkeltjes. Nadien transfer naar de luchthaven van Istanboel voor terugvlucht naar België.

Sea boat ship transport vehicle yacht 125723 pxhere com

Hotel

Grand Beyazit Hotel ****

Het hotel ligt op 2 minuten van de Grote Bazaar en op een steenworp afstand van het metrostation. Het biedt een fitnessruimte, een hot tub en massages. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een satelliet-tv, een kluisje en een zithoek. Tot de ontspanningsmogelijkheden van het Grand Beyazit Spa behoren een Turks bad, een sauna en een stoombad. De masseuses van de Beyazit Hotel Spa bieden een scala aan ontspannende behandelingen.

HOTEL

Praktisch

INBEGREPEN:

  • Internationale vluchten Brussel – Istanboel – Brussel
  • Transfers per autocar/minibus
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

NIET INBEGREPEN

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
TURKISHAIRLINESLOGO

Verzekering

  • Annulatie- en reisbijstandverzekering