Locatie

Italië

Reisverloop

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Napels. Op de luchthaven van Napels wacht onze autocar u op. In de loop van de namiddag een verkennende rit langs de Golf van Napels. Richting ons hotel in Castellammare di Stabia voor avondmaal en overnachting.

Amalfi

Dag 2

Ontbijtbuffet. We vertrekken voor een daguitstap naar Pompeï en Vesuvius. Gelegenheid tot beklimming van de Vesuvius tot aan de kraterrand. Vrij middagmaal. In de namiddag geleid bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van de historisch archeologische bedolven stad, Pompeï. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Pompeii1

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Capri, de geliefde verblijfplaats in de Oudheid van dekeizers Augustus en Tiberius. Per boot naar één van de mooiste en meest bezochte eilanden van de Tyrreense Zee. Bezoek aan de Villa San Michele in Anacapri. Vrijmiddagmaal. In de namiddag bezoek aan het centrum van dit onvolprezen eiland Capri. Vrije tijd met mogelijkheid om een boottocht rond het eiland te maken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt genieten we van vrije tijd. In de namiddag rijden we langs de “Costiera Amalfitana”. Deze kust van Amalfi is de meest bezochte regio van de golf van Salerno. Bezoek aan Amalfi , de grootste stad aan deze kust. Vervolgens bezoek aan Ravello van waaruit men kan genieten van het mooiste uitzicht op de kust en de golf van Salerno. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Ravello

Dag 5

Ontbijt. Uitstap naar Salerno. Kort bezoek aan deze drukke havenstad.Vrij bezoek aan de Duomo uit de 11de eeuw, gebouwd op fundamenten uit de 10de eeuw. Vervolgens naar Paestum, de belangrijkste vindplaats van Griekse overblijfselen ten zuiden van Napels. Bezoek aan de drie Dorischetempels, de archeologische site en het zeer interessante museum onder leidingvan een plaatselijke gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Salerno

Dag 6

Ontbijt. We rijden richting Napels. Deze bruisende stad heeft een rijke geschiedenis en dat zien we ook duidelijk terug in de grote, historische binnenstad. We wandelen langs prachtige paleizen en kerken en laten ons overrompelen door alle indrukken die we in deze schitterende stad opdoen. Nadien transfer naar de luchthaven van Napels voor onze terugvlucht naar België.

Napoli

Hotel

Hotel Dei Congressi **** in Castellammare di Stabia

Hotel dei congressi Stabiae pool

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Napels – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor ruïnes Pompeï, boottocht naar Capri, Villa San Michele en de drie Dorische tempels.
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Capri1