Locatie

Duitsland

Reisverloop

Dag 1

Afreis vanuit de verschillende opstapplaatsen. Via Luxemburg en Metz bereiken we Straatsburg. Lunch en kort stadsbezoek. We nemen een mooie route naar Triberg. In de vroege avond aankomst in ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Zwartewoud3

Dag 2

Na het ontbijt volgt een dagexcursie naar Triberg met zijn bekende watervallen en bezoek aan de grootste koekoeksklok ter wereld. Na de middag uitstap naar Gutach met zijn vermaarde Freilichtmuseum. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Algemeen

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken richting de Bodensee voor een bezoek aan het eiland Mainau met zijn wonderbaarlijke bloemenpracht. We rijden even langs de Rijnwaterval in Schaffhausen, Europa’s grootste waterval. Diner en overnachting in het hotel.

Insel mainau blumenteppe april 2007 25708

Dag 4

Ontbijt. Uitstap naar het Glottertal en Freiburg. De Münster in Freiburg is zeker aan te bevelen! Vrij middagmaal. We rijden langs Sankt Peter voor bezoek aan het barokke kloostercomplex. Bezoek aan Furtwangen, een stad met een industrieel verleden. Op een gegeven moment was Furtwangen een belangrijke producent van klokken die daar werden gemaakt en over de hele wereld verkocht. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Reuse koekoekklok naby Triberg

Dag 5

Na het ontbijt beginnen we onze terugreis. We houden nog even halt voor een bezoek aan Baden Baden. Vrij middagmaal. Nadien terugkeer naar België, waar we in de avond aankomen op de verschillende afstapplaatsen.

Schiltach

Hotel

Best Western Plus Schwarzwald Residenz *** in Triberg

162455029

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
ZWWOUD Mainau2