Locatie

Groot-Brittannië

Reisverloop

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden via de mooie graafschappen Kent en Surrey, naar het graafschap Hampshire. Bezoek aan de oude stad Winchester, die lange tijd dienstgedaan heeft als hoofdstad van het oude koninkrijk Wessex. De stad heeft vele historische gebouwen, waaronder de beroemde 12e-eeuwse Kathedraal van Winchester, waarin zich de graven bevinden van diverse vroeg-Engelse koningen. Deze kathedraal is met een lengte van 180 meter de langste van Engeland. Ook vindt men er het enige resterende deel van het oude Koninklijk Paleis, de imposante Great Hall, waarin de ronde tafel van koning Arthur is ondergebracht. Verder naar ons hotel in Winchester voor avondmaal en overnachting.

Shipsmonthly View 2011 Aug View Lg

Dag 2

Ontbijt. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Stansted Park. De vroegste gegevens van bewoners op het landgoed dateren uit de middeleeuwen toen de gronden werden gebruikt voor de jacht. Het is bekend dat koning Henry II, Richard Leeuwenhart en koning John het bos hebben bezocht. Dit Edwardiaanse gebouw dat je vandaag ziet, is versierd met de familieportretten en bezittingen van de Ponsonby-familie, evenals originele meubels, inrichting en toebehoren. In de namiddag rijden we terug richting Winchester. Even buiten de stad ligt het serene Hospital of Saint Cross. Een armenhuis uit de 12e eeuw. We brengen een bezoek aan de kerk, de tuin en de gemeenschappelijke ruimtes. Boven op de heuvel heb je een mooi zicht op St. Cross en Winchester. Vrije tijd in Winchester, avondmaal en overnachting in ons hotel.

Hospital1

Dag 3

Ontbijt. We rijden naar Laverstoke Mill, voor een bezoek aan de Bombay Sapphire-gins distilleerderij. Alle blauwe flessen die je wereldwijd tegenkomt van dit merk komen hier vandaan en dat zijn er nogal wat. We wandelen door de historische distilleerderij, en kunnen genieten van de natuurlijke omgeving terwijl we leren over het ambacht van het maken van gin. Vrij middagmaal in de omgeving. Door naar Colt Hill, waar we aan boord gaan van de John Pinkerton II voor een rondvaart in de rustige omgeving van het Basingstoke Canal. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Feature btn 2

Dag 4

Ontbijt. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Hinton Ampner, het meest bekend voor zijn prachtige tuin met een panoramisch uitzicht naar het zuiden. Het elegante landhuis werd in 1960, na een verwoestende brand, gerenoveerd door Ralph Dutton, de 8e en laatste Heer Sherborne, en bevat zijn verzameling van Georgiaanse en Regency meubelen, Italiaanse foto’s en kunstvoorwerpen. De tuinen worden algemeen erkend als een meesterwerk van 20ste-eeuws design, het mengen van formele en informele beplanting, dat het hele jaar door rendeert. Verder naar Dover en overtocht naar Calais. Via Gent naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hinton Ampner 1024x768

Hotel

Winchester Royal Hotel **** in Winchester

Uzvcvwkeusan43akiepa

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek Hinton Ampner, Stansted Park, Hospital of Saint Cross, Bombay Sapphire Gin en boottocht
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
JP2 Swan Bridge REDUCED2 518x351 659x399a