Locatie

Hongarije

Reisverloop

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Boedapest. Op de luchthaven staat de autocar ons op te wachten. In de namiddag verkennen we de kant Pest: o.a. langs het Heldenplein, kasteel van Vajdahunyad, Opera, Sint- Stefanusbasiliek, het parlement, enz. Pest is één van de drie steden waaruit de hoofdstad Budapest ontstaan is. Vervolgens gaan we naar het kasteeldistrict, waar we niet alleen het adembenemend historische Buda-kasteel vinden, maar ook verschillende prachtige kerken en musea. We wandelen langs het koninklijk paleis, door de oude straatjes naar het vissersbastion, vanwaar we een geweldig uitzicht hebben op de stad. We brengen een bezoekje aan de 13de eeuwse Matthiaskerk, genoemd naar de populaire koning Matthias Corvinus. Vervolgens gaan we naar de citadel. Verder door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Architecture structure building palace monument arch 887904 pxhere com

Dag 2

Ontbijt. Vandaag trekken we de hele dag naar Szentendre, een pittoresk barok stadje met een rijke historie en veel bezienswaardigheden, cultuur en historische bouwwerken. We brengen een bezoek aan het wereldberoemde keramiekmuseum en de orthodoxe
kerk. Lunch in een lokaal restaurantje (inbegrepen!). In de namiddag vrije tijd en gelegenheid tot winkelen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

SZENTENDRE 0822 2

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar het Heldenplein met het millenniummonument, dat in 1896 werd onthuld ter ere van het 1000-jarige bestaan van Hongarije. Nadien maken we een ontspannen wandeling door het enorme stadspark Városliget met zijn vele bezienswaardigheden, waaronder het Slot Vajdahunyad en het badhuis Széchenyi. Na de lunch bezoeken we het Terror Háza Múzeum, dat herinnert aan de bloedige repressieve periodes die Hongarije onder het fascisme en communisme doormaakte. Avondmaal in ons hotel. Na het avondmaal maken we een boottocht op de Donau en hebben we de gelegenheid om bij een glaasje bubbels de feestelijk verlichte stad te bewonderen vanaf de rivier. Overnachting in ons hotel.

Pedestrian winter architecture road street town 722208 pxhere com

Dag 4

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we het Parlement, dat sinds 1873 langs de oever van de Donau schittert. Nadien mogelijkheid tot winkelen. Gelegenheid tot bezoek aan één van de befaamde grote thermen van Budapest voor de liefhebbers. In de namiddag terugvlucht naar België.

Architecture building palace city river monument 1053501 pxhere com

Hotel

Hotel Mercure Budapest Buda ****

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Budapest – Brussel
  • Transfers per lokale autocar
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Middagmaal dag 2 en boottocht dag 3
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Monument statue tourism sculpture art budapest 1060544 pxhere com