Locatie

Duitsland

Reisverloop

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Berlijn. Op de luchthaven wacht de autocar ons op. We rijden naar de Gendarmenmarkt, gelegen in het oostelijk gedeelte van de stad. In vele reisgidsen wordt dit terecht het mooiste plein van Berlijn genoemd. Bezoek aan Unter den Linden. In deze straat vinden wij onder andere de Bebelplatz (bekend van de boekenverbranding), de Staatsopera en de Brandenburger Tor. Ook de Reichstag en het Holocaust monument staan op het programma. Vrij middagmaal in de omgeving van station Friedrichstrasse. De namiddag beginnen wij met een bezoek aan het Tränenpalast, de controlepost waar familieleden van het westen afscheid moesten nemen van hun familie uit de DDR. Daarna gaan wij via Checkpoint Charlie naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Images AYYOQ9 L4

Dag 2

Na het ontbijt beginnen we de dag met twee merkwaardige muur-monumenten, de East Site Gallery en het Gedenktstätte Bernauer Strasse. Daarna naar de Alexanderplatz, met vele bezienswaardigheden zoals de Fernsehturm, Marienkirche, Weltzeituhr en Rotes Rathaus. Via de Berliner Dom bereiken wij de Hakesche Höfe, ideale plaats voor een vrije lunch. ’s Middags bezoeken wij Schloss Charlottenburg, de zomer- residentie van de vrouw van keurvorst Frederik Willem III. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Water architecture sky skyline town roof 815686 pxhere com

Dag 3

Ontbijt. Deze dag staat helemaal in het teken van een bezoek aan het Park en Sloss Sanssouci in Potsdam. In dit schitterende, 287 hectaren grote park liggen prachtige paleizen en paviljoenen verscholen. Het Neues Palais, de Römische Bäder, het Schloss Charlottenhof en de Orangerie zijn slechts een greep uit de zienswaardigheden die het park te bieden heeft. Het voormalige zomerpaleis van Frederik De Grote, het adembenemende Schloss Sanssouci, domineert het geheel. Vrij middagmaal. Op de terugweg gaan wij via de Kurfürstendamm naar de Potsdammer Platz, een pareltje van hedendaagse architectuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

MGS048087

Dag 4

Na het ontbijt starten we de dag met een rondvaart op de Spree. We eindigen ons bezoek aan Berlijn met de Kaiser-Wilhelm- Gedächtnis Kirche. Nadien is er tijd voor shopping in de omgeving van de Kurfür- stendamm met het grootste warenhuis op het Europese vasteland – Ka De We – of voor een museumbezoek. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Hackeschehoefe

Hotel

Hotel Vienna House Andel’s ****

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Berlijn – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Tijdens deze reis wordt veel gewandeld !!

Berlin