Locatie

Italië

Reisverloop

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Catania. Op de luchthaven staat onze autocar ons op te wachten. Transfer naar ons hotel in Acireale. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Brussels Airlines Extra Smile

Dag 2

Ontbijt. In de ochtend rijden we naar de 3340m hoge, nog steeds actieve vulkaan, de Etna. Indien de weersomstandigheden het toelaten rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen. Nadien brengen we een bezoek en proeverij aan een lokale Agriturismo te midden van citroen- en sinaasappelplantages. Hier worden we gastvrij ontvangen door de familie, die op hun landgoed o.a. sinaasappels, citroenen, kumquats en groenten op biologische wijze verbouwen. In de namiddag rijden we richting Taormina voor een bezoek aan deze charmante stad. In het oude centrum van Taormina zijn nog allerlei hoogtepunten te vinden, zoals het Odeon met zijn restanten van een Romeins theater en de Dom. We verkennen de smalle straatjes en ervaren de sfeer van de typische Siciliaanse manier van leven. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

IMG 2521

Dag 3

Ontbijt. We rijden zuidwaarts naar de“Griekse” stad Siracusa, het huis van Archimedes en de eeuwige rivaal van Athene. Bezoek aan het eiland Ortigia, de geboorteplaats van de Griekse mythe Arethusa en het fysieke en spirituele hart van de stad. In de oude stad bewonderen we de middeleeuwse architectuur met zijn schitterende Siciliaanse barokke gevels. Vrij middagmaal. Langs de oostkust rijden we naar Catania. We brengen een bezoek aan de tweede grootste en economisch meest bruisende stad in Sicilië. We passeren de grote markt, de Dom, het grafmonument van componist Vincenzo Bellini en de olifantenfontein (Fon-tana dell’Elefante) op het Domplein, die gebeeldhouwd is uit lavasteen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

30581473 1663448793773734 2677762592654491648 n

Dag 4

Na het ontbijt verlaten we de oostkust en gaan we door de hooglanden van het eiland richting Agrigento. We brengen een bezoek aan de beroemde Romeinse Villa del Casale met schitterende vloermozaïeken in Piazza Armerina. Vrij middagmaal. Verder naar Agrigento. Volgens Pindarus was het vroegere Griekse Akragas ‘de mooiste stad der mensheid’… Ook nu nog is Agrigento prachtig gelegen. We brengen een bezoek aan de vallei der Tempels, een oude Griekse kolonie gesticht in de 4e eeuw v. C., met de goed bewaarde tempel van Concordia. Door naar Palermo voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Nature landscapes hdwallpaper restaurant overlooking sicilian windmill hdr 25676

Dag 5

Ontbijt. Vandaag hebben we gans de dag de tijd om alle facetten van de Siciliaanse hoofdstad te ontdekken. We brengen een bezoek aan het mooie Palazzo dei Normanni. Het paleis van de Arabischeemir werd tot koninklijk paleis van de Noormannen verbouwd. Op de eerste verdieping bezoeken we de beroemde Cappella Palatina, die bewaard is gebleven in zuiver Normandische stijl. Iets verder bezoek aan de Quattro Canti, het barokkruispunt en tevens het hart van de stad. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Catacombe dei Cappuccini. Na het vrije middagmaal rijden we naar Monreale, die beroemd is om haar kathedraal, een prachtig Normandisch gebouw. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Palermo

Dag 6

Ontbijt. Hoog boven de zoutpannen schittert Erice, een van de mooiste dorpjes van Sicilië, gelegen op 750 m boven zeeniveau.Dit dorp heeft straatjes waardoor het heerlijk dwalen is, kent een interessante geschiedenis met zijn Venuscultus én levert uitstekende vergezichten op over o.a. Trapani, de zoutpannen bij Marsala en Punta del Saraceno. Op zeer heldere dagen kan je zelfs Capo Bon in Tunesië zien liggen. We rijden door naar Trapani, en maken een wandeling van de Corso Vittorio Emanuele naar de San Lorenzo kathedraal en het oude stadhuis. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

All inclusive sicilie

Dag 7

Na het ontbijt rijden we langs de noordelijke kust terug richting Taormina. Leun achterover en geniet van het uitzicht op de zee. Onderweg houden we halt in Cefalu. Deze prachtig gelegen stad bezit een grootse kathedraal. Na het vrije middagmaal, geleid bezoek van Cefalu met onder andere het middeleeuws washuis. Verder door naar Enna. Met haar ligging op 942 meter boven zeeniveau is Enna, in het hart van Sicilië, de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Italië. Nadien door naar ons hotel in Acireale, voor wat vrije tijd, gevolgd door avondmaal en overnachting.

Taormina Teatro Greco

Dag 8

Ontbijt en afhankelijk van de vluchturen vrije tijd. Transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.

30582183 1663448620440418 6529132296090419200 o

Hotel

Hotel Orizzonte **** in Acireale

Orizzonte piscina 158

Hotel Ibis Styles President **** in Palermo

Camera superior

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Catania – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lunch dag 2
  • Toegangsgelden voor San Giovanni kerk, Vallei der tempels, Villa Casale en het theater Taormina
  • Lokale verplichte gidsen
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Tour di Sicilia