Locatie

Groot-Brittannië

Reisverloop

Dag 1

Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting Amsterdam. Gelegenheid tot middagmaal. Verder naar IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

King seaways 530x346

Dag 2

Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst in Newcastle upon Tyne rijden we noordwaarts en maken een fotostop in South Queensferry waar we genieten van een spectaculair zicht op de beide wereldberoemde Forth Bridges. Nadien door naar ons hotel voor wat vrije tijd, voor avondmaal en overnachting.

58988884 Highland piper Creative Commons

Dag 3

Ontbijt. We rijden richting Glamis voor een bezoek aan Glamis Castle, de geboorteplaats van de koningin-moeder en de plaats waar de Britse koninklijke familie ook regelmatig resideert. Het kasteel heeft diverse torens, meters dikke muren, rijk ingerichte woonvertrekken, harnassen en wapentuig. Vrij middagmaal. Nadien rijden we door richting Stonehaven, waar we een bezoek brengen aan het Magisch Dunnottar Castle. Op de rand van de kliffen en uitkijkend over zee, liggen de ruïnes van Dunnottar Castle. De overblijfselen lijken haast afkomstig uit een sprookje. Het kasteel kende een rijke geschiedenis waar geweld en strijd centraal stond. Zo hebben vikingen het kasteel in de negende eeuw aangevallen, en hebben de Engelsen en Schotten met elkaar gestreden over het eigendom van het kasteel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

37687 dunnottar castle stonehaven 01

Dag 4

Ontbijt. We vertrekken richting Perth. Scone Palace heeft een spannende en kleurrijke geschiedenis als één van Schotland’s belangrijkste statige huizen, is de zetel van de parlementen en de kroningplaats van de Schotse koningen waaronder Macbeth en Robert The Bruce geweest. Het paleis herbergt een uitstekende collectie van antiek, schilderijen en zeldzame kunstvoorwerpen. Na dit bezoek rijden we verder naar Newburgh voor een bezoek aan Lindores Abbey Distillery. waar we kennismaken met lokale specialiteiten en genieten van een Whiskyproeverij. Nadien terug naar ons hotel in Blairgowrie voor avondmaal en overnachting.

77428194

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we richting Edinburgh voor een bezoek aan de twee delen van de Schotse hoofdstad: de oude stad of Old Town, die zich uitstrekt van het kasteel bovenop een vulkanische rots, via de Royal Mile en zijstraten, tot het koninklijk paleis Holyrood House en de nieuwe stad of New Town, met onder meer de musea in classicistische stijl, die Edinburgh de bijnaam gaven “Athene van het noorden” en het Scott Monument, dat versierd is met guren uit de romans van Sir Walter Scott. Vrij avondmaal. ’s Avonds gaan we richting het kasteel en wonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo bij. Op het voorplein van het sprookjesachtige kasteel vindt het muzikaal festijn plaats met internationale militaire bands en het Schotse regiment gehuld in Schotse kilt en bewapend met een doedelzak. Afrikaanse en Chinese dansers en getalenteerde zangers bezorgen het publiek kippenvel. De finale gaat gepaard met een magisch vuurwerkspektakel. Terug naar ons hotel in Peebles voor overnachting.

VB21976563

Dag 6

Ontbijt. Door Dumfries en Galloway rijden we naar Gretna Green. Vrij middagmaal aan het beroemde Old Blacksmith House. We rijden Engeland terug binnen. Door de Pennines, evenwijdig aan de Muur van Hadrianus, rijden we terug richting Newcastle. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

1523028 451464048291559 1965297654 o

Dag 7

Engels ontbijt aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel Angus *** in Blairgowrie

Peebles Hydro Hotel **** in Peebles

Praktisch

Inbegrepen

 • De overtocht IJmuiden-Newcastle h/t in tweepersoonsbinnenhut
 • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
 • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  (dag 5 middagmaal ipv avondmaal)
 • Toegang Glamis Castle, Scone Palace en het Royal Edinburgh Military Tattoo spektakel
 • Whiskyproeverij in Newburgh
 • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Overige toegangsgelden
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Whisky