Locatie

Frankrijk

Reisverloop

Dag 1

We rijden via de Belgische autowegen en Luxemburg naar Frankrijk. Verder via Beaune, Lyon en Avignon naar Pertuis. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Vignoble les caves regusse

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Sénanque voor een bezoek aan de abdij. Een abdij met een bewogen geschiedenis, maar nog in verrassend goede staat: Abbaye de Sénanque is een opmerkelijk cultureel pareltje in de Provence. Deze cisterciënzer abdij werd in de twaalfde eeuw gebouwd en is vandaag de dag nog steeds in gebruik door monniken. Nadien rijden we naar het pittoreske L’Isle-sur-la-Sorgue, ook wel het Venetië van de Vaucluse genoemd , en the place to be voor antiekliefhebbers. In Fontaine-de-Vaucluse, waar de Sorgue ontspringt, wandelen we langs de rivier naar de grootste karstbron van Frankrijk en één van de grootste bronnen ter wereld. We zien hoe op ambachtelijke wijze papier geschept wordt tijdens een bezoek aan de papiermolen Vallis Clausa. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Provence

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Cassis, waar we een mooie boottocht maken naar de Calanques met zijn steile rotswanden en prachtige natuur. Vrij middagmaal in decharmante jacht- en vissershaven Cassis. Nadien rijden we naar Domaine de Régusse, gelegen in het hart van de AOP Côteaux de Pierrevert voor een proeverij. De wijngaarden van het domein liggen hier op ca. 400m hoogte. Dit zorgt ervoor dat er hier een duidelijk koeler mesoklimaat heerst dan in het zuiden van de Provence. In de wijnen is dat goed te proeven: verfijnde aroma’s en schone zuren maken de wijnen merkbaar lichter van aard dan de meeste andere wijnen uit de Provence. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Calanque d en vau

Dag 4

Ontbijt. We vertrekken naar Nîmes. De stad werd door de Kelten gesticht rond deNemausus bron en enkele eeuwen later, met veel plezier, overgenomen door de Romeinen. We aanschouwen de overblijfselen uit die Romeinse periode: de arena, Tour Magne, Augustus-poort, Maison Carrée,… In de namiddag rijden we naar Salon-de-Provence voor een bezoek aan de ‘Marius Fabre’ zeepfabriek, dé plek waar ze nog Marseille zeep maken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt bezoeken we de stad Avignon. De Pont d’Avignon is een zeer belangrijk bouwwerk uit de geschiedenis van Avignon. We bezoeken uiteraard ook het Palais des Papes, het symbool van de macht van het christelijk geloof en die van de pausen in de Middeleeuwen. Vrij middagmaal. In de namiddag nemen we een kijkje bij het imposante Romeinse aqua- duct Pont du Gard. Dit aquaduct is een meesterwerk van antieke architectuur en een van de mooiste Romeinse bouwwerken ter wereld. De Pont du Gard is een in de 1e eeuw na Christus door de Romeinen gebouwd aquaduct/brug. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Avignon1

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Aix, een stad vol elegantie die we al wandelend door levendige straten en over drukke pleinen zullen ontdekken. Geschiedenis is hier het al- ledaags toneel waarop winkelen gepaard gaat met de waardigheid van een rijk cultureel erfgoed, het plezier van iets drinken op een terrasje met architectonische schoonheid, het slenteren door de stad met juwelen uit de baroktijd. Iedere fontein heeft zijn eigen geschiedenis, ieder herenhuis zijn geheimen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

MSC0707598 Bestemming Middellandse zee

Dag 7

Na een vroeg ontbijt rijden we huiswaarts via de Franse autobanen naar Luxemburg. Onderweg wordt regelmatig halt gehouden.

Provence1

Hotel

Best Western Sévan Parc Hôtel **** in Pertuis

247214542

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijnproeverij Domaine de Régusse
  • Boottocht Callanques en toegang tot Abbaye de Sénanque
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Roussillon pottery