Locatie

Oostenrijk

Reisverloop

Dag 1

Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart. Gelegenheid tot middagmaal. Vervolg van onze weg langs Nurnberg richting Passau tot aan ons overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting.

0001 29

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting Melk waar we een bezoek brengen aan het mooiste barokke klooster van Oostenrijk, zeg maar van Europa, met zijn gouden kerk, de schitterende uitkijktoren en nog zoveel meer. Nadien trekken we verder naar onze eindbestemming met vrij middagmaal onderweg. Met de autocar maken we een korte rit om een eerste blik te werpen op de prachtige gebouwen langs de ring in Wenen. Nadien een korte wandeling met bezoek aan de Karlskirche. Vervolgens met de autocar via het Hundertwassserhaus en het Prater naar de Donauturm voor het avondmaal. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht en draait lichtjes om zijn as! Overnachting in ons hotel.

Melk

Dag 3

Na het ontbijt in het hotel brengt de autocar ons naar de Maria Theresienplatz waar onze wandeling door de oude stad met zijn kleine straatjes en vele verhalen begint. We bezichtigen onder meer de Hofburg, de Graben, de Jodenplatz, het Ankeruur, het Mozarthuis en de Stephansdom, we brengen een bezoek aan de Kaisergruft. Vrij middagmaal. Nadien wandelen we door de Burggarten met de standbeelden van Kaiser Franz Josef , van W. A. Mozart enz. We bezoeken de Augustinerkirche en de Hofburg met zijn zilver- en porseleinkamers, het Sisi museum en de Keizerlijke appartementen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Image

Dag 4

Ontbijt. Uitstap door het idyllische Wienerwald, we houden halt bij het stift Heiligen- kreuz en het voormalig jachtslot, nu klooster, Mayerling. Daarna bezoeken we het verkeersvrije stadje Baden bei Wien met mogelijkheid tot het nemen van een vrij middagmaal. Terug in Wenen is er gelegenheid tot kuieren op de Naschmarkt of vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Heldenplatz

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar het wondermooie kasteel Schönbrunn en zijn tuinen voor een bezoek. Vrij middagmaal. Nadien maken we een wandeling langs de mooiste gebouwen op de ring: het Parlement, het Rathaus, het Burchtheater tot bij het monument van Keizerin Elisabeth (Sisi) in de Volksgarten. Als afsluiter van het bezoek aan Wenen wandelen we door de tuinen van het Belvedere. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

71554088 1133426660189988 967319380582989824 o

Dag 6

Na het ontbijt verlaten we Wenen en rijden we terug via de Oostenrijkse en Duitse autosnelwegen waar er mogelijkheid is tot het nemen van een vrije lunch en diner onderweg. Terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

71068118 1133427723523215 877200014546305024 o

Hotel

Hotel Kreuzhuber *** in Neuburg am Inn

Hotel Ananas **** in Wenen

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering