Locatie

Groot-Brittannië

Reisverloop

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rond Londen door richting Wales. Onderweg maken we een stop Tintern, in de mooie Wyevallei. We brengen een bezoek aan Tintern Abbey, de best bewaarde middeleeuwse abdij in Wales. Deze werd opgericht in 1131 en is nu één van de meest spectaculaire ruïnes in Groot-Brittannië die dichters en schilders inspireerde. Verder naar ons hotel in Gwbert voor avondmaal en overnachting.

Tintern abbey wales

Dag 2

Ontbijt. We rijden naar New Quay pier, waar we aan boord gaan voor een boottocht naar Cwmtydu. Tijdens de tocht hebben we kans om zeehonden of dolfijnen te zien, en ook verschillende vogelkolonies. In de namiddag naar het bosrijke Aeron Valley, waar we een bezoek brengen aan Llanerchaeron, een 18e eeuwse villa. Op het landgoed vinden we ook een boerderij, een meer en een ommuurde tuin. Door naar het schilderachtige Cenarth, een charmante klein stadje aan de rivier Teifi met een spectaculaire reeks watervallen. De rivier staat bekend als zeer goed visgebied voor zalm en beek- en meerforel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting Cardigan. We brengen een bezoek aan Cilgerran Castle, een 13e eeuwse ruïne die uitkijkt over de langste rivier van Wales. In de namiddag ontdek- ken we de kust van West Wales, bezaaid met havensteden en vissersdorpen, geheime baaien, uitgestrekte zandstranden en prachtige bergen. We rijden tot in St. David’s, met zijn 1600 inwoners de kleinste stad van Groot-Brittannië en gelegen op het meest weste- lijke deel van het land. Omdat St Davids zo klein is, kunnen we de stad gemakkelijk te voet bezoeken. De meeste bars en winkels in de stad liggen rond het centrale Cross Square en de twee hoofdbezienswaardigheden, de kathedraal en het bisschoppelijk paleis, liggen vlak naast elkaar. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

27791

Dag 4

Ontbijt. Na het ontbijt rijden we naar Haverfordwest voor een bezoek aan Picton Castle, dat ca. 850 jaar geleden werd ge- bouwd door Sir John Wogan. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de familie Phillips zeer invloedrijk in Pembrokeshire zowel op politiek, economisch als op sociaal gebied. De tuinen hebben een oppervlakte van 40 acres en met name de woodlandtuinen worden beschouwd als een van de mooiste in West Wales. Nadien genieten we van een lichte lunch op het domein. Door naar Tenby met zijn schitterend strand, prachtige 18e-eeuwse architectuur en middeleeuwse stadswallen. We rijden verder door Pembrokeshire Coast National Park, het ‘land van magie en toverkracht’ en een van de mooiste stukken kustlijn in Europa. Als laatste stop vandaag bezoeken we Pembroke Castle, één van de grootste en meest complete Normandische kastelen. Populair en historisch want het is de geboorteplaats van Henry Tudor VII. De wandeling rond het kasteel biedt mooie uitzichten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Img 5435

Dag 5

We verlaten Wales en rijden langsheen prachtige landschappen naar Lacock, een charmant dorpje uit de 13de eeuw met pittoreske straten met stenen huizen. Kort bezoek aan deze stad met een unieke geschiedenis. Verder door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

The George Inn at Lacock England1

Hotel

Cliff Hotel & Spa *** in Gwbert

049 TCH

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lichte lunch op dag 4
  • Toegangsgelden voor de vermelde uitstappen
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Sunset 1687904 wpcf 1740x620