Locatie

België

Reisverloop

Dag 1

Vanuit Assenede, via Antwerpen, rijden we naar het hotel voor het uitladen van de bagage. De autocar brengt ons nog verder naar Zichen-Zussen-Bolder. Uitladen fietsen en lichte lunch in het restaurant. Na de lunch fietsen we via Riemst en Zutendaal naar ons hotel in Genk. (+/- 30km) Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Mhotel

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we voor een noordelijke lus. We fietsen naar Houthalen Helchteren waar we een vrije lunch nemen. We fietsen ook door het natuurreservaat De Wijvenheide, dat vooral uit vijvers bestaat. In de namiddag fietsen we voorbij Bokrijk, bekend voor zijn openluchtmuseum. Het bijzonderste deel van Bokrijk is echter wel het fietspad door het water. Bij knooppunt 91 is een fietspad aangelegd dat je dwars door een van de vijvers van natuurgebied De Wijer leidt. Vanaf dit unieke fietspad zie je het water en de vogels vanuit een heel andere hoek! (+/- 60 km). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5d3m8885 kopie 8

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een rit richting de jeneverstad Hasselt. We fietsen langs de vele vijvers en heides en komen rond de middag aan in Hasselt waar u heel wat terrasjes terugvindt. Na de middag verder door de prachtige omgeving van het Belgisch-Limburgse Diepenbeek. Je vindt er volop natuurschoon in het Land van 1001 Vijvers. (+/- 60 km). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Hasselt voor beginners 2256x1378

Dag 4

Ontbijt. Vandaag fietsen we ten oosten van Genk door een van de natuurlijke hoogtepunten van België: Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is het eerste natuurgebied dat van de Vlaamse overheid de status van Nationaal Park kreeg. Het natuurgebied bestaat uit bossen die worden afgewisseld door een aantal beschermde natuurgebieden zoals de Mechelse Heide, de Vallei van de Ziepbeek, het Ven onder de Berg en de Neerharer Heide. Deze combinatie van gebieden en bodemsoorten heeft gezorgd voor een groot aantal verschillende biotopen, die op hun beurt weer zorgen voor een enorme diversiteit aan flora en fauna, met een groot aantal zeldzame en beschermde soorten. (+/- 70 km of ingekort +/- 60 km) Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Fietsen door het water

Dag 5

Op deze dag maken we nog een laatste ritje (+/- 30km). Lichte lunch. Daarna inladen van de fietsen en terugreis naar Antwerpen en Assenede.

2011cycling019

Hotel

M Hotel **** in Genk

774

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco (brengen en halen)
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • vervoer van uw eigen fietsen met fietsremorque
  • Lichte lunch op dag 1 en dag 5
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Opgelet : Enkel opstap mogelijk in Assenede en Antwerpen

Kunnen we deze gebruiken preview 500x400