Locatie

Polen

Reisverloop

Dag 1

Vanaf onze opstapplaats richting Duitsland. Via de autobanen rijden we naar de omgeving van Duits/Poolse grens. Onderweg lassen we verschillende stops in. Avondmaal en overnachting.

Snelweg Duitsland

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Gniezno, de eerste hoofdstad van Polen en brengen er een bezoek aan de kathedraal en het prachtige marktplein. Verder door naar Hotel Renusz, net buiten Gdansk. U wordt op z’n Pools ontvangen met een Poolse welkomstborrel. Witamy! Avondmaal en overnachting.

HI289351341

Dag 3

Ontbijt. We gaan de hele dag naar het centrum van Gdansk en Oliwa. In Oliwa bezoeken we de kathedraal met het grootste orgel van Polen. We krijgen er een klein concert van ca 20 minuten. Daarna naar het centrum van Gdansk, voor een wandeling door de prachtige historische binnenstad, vol met oud-Vlaamsche en Hollandse architectuur. U ziet de vele prachtige gevels en u waant zich in het vroegere Antwerpen. Vrije tijd om zelf wat te winkelen of een heerlijk terrasje te doen. Als afsluiting gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Een historische plek. Verder door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

321980

Dag 4

Ontbijt. We genieten van een vrije ochtend in Gdansk. In de middag gaan we naar Malbork voor een bezoek aan de grootste kruisridderburcht van Europa. Het Hoge Kasteel is gebouwd uit 4,5 miljoen bakstenen, waarvan de voorbereiding in de 13e eeuw een gigantische onderneming was. De dikke muren, grachten, ophaalbruggen, poorten en verdedigingswerken, zoals machines voor het gooien van stenen en munitiemagazijnen, zijn tegenwoordig een onderdeel van het monumentale werk van de gotische architectuur die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Malbork1170

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar het Oosten. We rijden helemaal dwars door de bekende Poolse Mazuren, met meer dan 10000 meren en één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Via prachtige natuur komen we in Ketrzyn, waar we een bezoek brengen aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze. Een plaatselijke gids vertelt er ons alles van. Vrij middagmaal. Nadien rijden we verder naar Bialystok, in het noorden van Polen voor avondmaal en overnachting.

Trzy korony

Dag 6

Ontbijt. We rijden naar Bialowierza. Hier bevindt zich aan de Wit-Russische grens het enige oerbos van Europa. Het is ook de enigste plek in Europa waar de Europese bizon nog in het wild leeft. Het aantal vrij in het wild levende wisents, bedraagt momenteel meer dan 300 stuks. We genieten van een typische lokale lunch. In Bialowierza maken we ook nog een wandeling door de vroegere paleistuin van de Russische Tsaar, met daarna nog wat vrije tijd. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Zubry1170

Dag 7

Ontbijt. We vertrekken naar Tykocin, een van de meest monumentale plaatsjes van Polen. Tykocin is een in de 14e eeuw gestichte stad aan de rivier de Narew en heeft de best bewaarde historische stadkern van Polen. Meer dan 130 gebouwen staan op de monumentenlijst. Voor de 2e WO was het de belangrijkste plaats voor de Poolse Joden, 70% van de bevolking was Joods. Tegenwoordig is het een zeer geliefd toeristenoord, vooral de historische stadskern is zeer bezienswaardig. In de namiddag rijden we naar Warschau, voor eerste kennismaking met de Poolse hoofdstad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

NIEUWEFOTO Warschau

Dag 8

Na het ontbijt verkennen we de Poolse hoofdstad. We starten met een stadswandeling in de oude historische binnenstad. De Zigmunt zuil en het koninklijk paleis domineren het oude stadsgezicht. Een van de aangenaamste plekken in Warschau is ongetwijfeld het 18de-eeuwse Lazienkipark met het monument ter ere van de Poolse componist Frédéric Chopin. Een prachtige noot is hier nooit veraf. In de namiddag vrije tijd in de oude binnenstad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

WAW

Dag 9

Ontbijt. Via de nieuwe autosnelweg rijden we naar Czestochowa, de bekendste bedevaartsplaats van Polen. In deze stad staat namelijk op de heuvel Jasna Góra het gelijknamige Paulinenklooster, waar zich een icoon van de maagd Maria bevindt oftewel De Zwarte Madonna. Dit icoon zorgt ervoor dat jaarlijks miljoenen pelgrims en toeristen naar het klooster komen om haar in levende lijve te zien. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7982157852 71f0da078e

Dag 10

Ontbijt. Vandaag gaan we naar de beroemde zoutmijnen van Wielicka. Een oud-mijnwerker gaat met ons naar beneden en zal ons er alles laten zien en er alles over vertellen. Ja, er is zelfs een compleet in zout uitgehouwen kerk. De rest van de dag maken we kennis met Krakow onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Wieliczka Salt Mine Things to do in Krakow

Dag 11

Ontbijt. ‘s Morgens brengen we een bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Dit kamp behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereld- oorlog hebben plaatsgevonden. Meer dan 1.300.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten, waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. In de middag bezoeken we Wadowice, de geboorteplaats van de vroegere Poolse paus. In een van de vele restaurantjes drinken we koffie en eten er een kremowka bij, de lekkernij van Wadowice. De Poolse paus was er ook gek op. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Excursie auschwitz

Dag 12

Na het ontbijt is het tijd om Krakow te verlaten en rijden via de nieuwe tolwegen naar het vroegere Breslau voor een bezoek aan de binnenstad. Wroclaw heeft een van de mooiste marktpleinen van Europa. Daarna verder naar het overnachtingshotel in Zagan voor avondmaal en overnachting.

20831b944839542f2948bab514915eb0

Dag 13

Ontbijt. Via Maagdenburg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag –en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Poland

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lunch op dag 6
  • Lokale stadsgidsen en toegangsgelden voor alle in het programma vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: Poolse zloty (PLN) (ter plaatse wisselen)

NIEUWEFOTO Gdansk