Locatie

Groot-Brittannië

Reisverloop

Dag 1

Via de Belgische en Nederlandse autosnel- wegen richting IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

King seaways 530x346

Dag 2

Ontbijtbuffet aan boord. We rijden doorheen het Northumberland National Park richting Scottish Border. Via Melrose naar Abbotsford, voor een bezoek aan Abbotsford House, de woning van de bekendste Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott (o.a. Ivanhoe). Langs- heen Edinburgh richting Perth. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting Blair- gowrie, gekend om zijn frambozen- en aardbeienteelt. Verder langs het Grampian gebergte, de duivelselleboog, gelegen op de hoogst bereikbare baan, naar het skioord van Glenshee. Bezoek aan Braemar Castle: torentjes met kantelen, wenteltrappen en een kerker in de vorm van een omgekeerde trechter. We verkennen het landgoed en komen meer te weten over de Farquharson clan. Gelegenheid tot middagmaal. Verder langs de Lechtpas naar Tomintoul, het hoogst gelegen dorpje van Schotland en het begin van de beroemde ‘Whisky-trail’, een route die langs verschillende distilleerderijen loopt. Bezoek en proeverij in een van de distilleerderijen. Verder naar ons hotel in Grantown-on-Spey voor avondmaal en overnachting.

Braemar Castle

Dag 4

Ontbijt. We rijden richting Inverness, voor een bezoek aan Fort George, één van de meest opmerkelijke artillerie-forten in Europa dat op vandaag nog steeds operationeel is. Vrij mid- dagmaal. Vertrek naar Loch Ness. We weten allemaal dat het monster van Loch Ness dat zich schuilhoudt in de duisternis van Loch Ness in de Hooglanden niet zomaar een verhaal is. We maken een ontspannende boottocht op het meer, en brengen een bezoek aan Urquhart Castle, waar we één van de mooiste zichten op Loch Ness hebben. Langs Fort Augustus en Invergarry en door het dal van de Spean naar Speanbridge, met zicht op Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Urquhart

Dag 5

Ontbijt. We vertrekken richting Balmoral Castle, een van de privéwoningen van Queen Elizabeth voor een bezoek. Het is de plaats waar zij, leden van de koninklijke familie en hun uitgenodigde gasten, van augustus tot oktober verblijven. Na de middag rijden we richting Aviemore voor een ontspannende stroomtreinrit naar Broomhill. Met de Cairngorm Mountains dichtbij is het gebied een geliefde toeristische trekpleister vanwege haar natuurlijke schoonheid. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

1412583107388 wps 2 C6 HWNG Balmoral Castle Ro

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Kincraig. We genieten van een demonstratie met herdershonden te midden van een van de mooiste landschappen in Schotland. Verder door naar Kingussie waar we een bezoek brengen aan het Highland Folk Museum, dat het het leven van de Highlanders toont. De bekroonde bezoekersattractie, ontrafelt niet alleen het menselijke streven en ontwikkeling van het Highland leven van rond 1700 tot vandaag de dag, maar biedt ook de kans om dit in een mooie natuurlijke omgeving te ontdekken. Kortom een geweldige dag voor iedereen! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

At leault farm

Dag 7

Ontbijt. We vertrekken richting Blair Atholl voor een bezoek aan Blair Atholl distilerry. Een heel klein percentage van de productie wordt op de markt gebracht als single malt waaronder de Flora en Fauna botteling. Het grootste gedeelte wordt gebruikt in blends, waaronder in die van Johnnie Walker en Bell’s. In de namiddag brengen we een bezoek aan Blair Castle, Schotland’s meest bezochte historisch huis. Het is een imposant wit sprookjeskasteel op een uitgestrekt landgoed met mooie tuinen. Nadien genieten we nog even van de Schotse gezelligheid in Pitlochry. Door naar ons hotel in Stirling, de poort tot de Highlands, voor avondmaal en overnachting.

Man with Glass of Whisky Homecoming Scotland 2014

Dag 8

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Stirling Castle, een van de grootste en belangrijkste kastelen in Schotland, zowel historisch als architectonisch. Het kasteel ligt bovenop Castle Hill, een opdringerige rots, die deel uitmaakt van de Stirling Sill geologische formatie. Het is aan drie zijden omgeven door steile kliffen, waardoor het een sterke defensieve positie heeft. Verder richting Falkirk, waar we genieten van een boottocht. Het Falkirk-wiel is een draaiende scheepslift en verbindt het Forth and Clyde Canal met het Union Canal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. Nadien bezoek aan de Kelpies Experience, de grootste paardensculpturen ter wereld. In de namiddag terug naar onze verblijfplaats Stirling voor avondmaal en overnachting.

Stirling Castle 2048x1365

Dag 9

Na het ontbijt vertrekken we naar Lauder waar we een bezoek brengen aan het Schotse sprookjeskasteel Thirlestane Castle. Het is een prachtig 16e-eeuws kasteel in een weidelandschap. Door naar Newcastle. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor logies aan boord is aangewezen. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

IMG 6808

Dag 10

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Mini Cruise 3

Hotel

Salutation Hotel *** in Perth

DSC 4722 copy fix psd exterior smaller

Grant Arms Hotel **** in Grantown-on- Spey

Grant arms hotel

King Robert Hotel *** in Stirling

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtocht IJmuiden-Newcastle h/t in tweepersoonsbinnenhut
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Abbotsford House, Braemar Castle, Whisky Castle, Fort George, Balmoral Castle, Blair Atholl Distillery, Stirling Castle, Falkirk Wheel en Kelpies Experience
  • Treinrit Strathspey en boottocht Loch Ness
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde Munt: £ Engelse pond

Schotland Natuur e1460632197971