De standaard voor de reiniging van het voertuig

We gaan opnieuw een beetje richting normaler leven. Op het openbaar vervoer leren we leven met mondmaskers. Passagiers zijn verplicht om een mondmasker op te zetten op de bus en ook als chauffeur draag je een mondmasker tijdens de rit. Daardoor wordt de kans op besmetting sterk verminderd. Het begint echter allemaal bij een proper voertuig. Daarom heeft Keolis een procedure uitgeschreven die beschrijft hoe je je voertuig ontsmet die geldt voor elk type voertuig (school, openbaar vervoer of toerisme).

Reiniging bus 300x229

Wanneer je het vliegtuig neemt, ben je steeds gerustgesteld dat de grote luchtvaartmaatschappijen een goede veiligheidstandaard hebben en alle normen waarborgen. Onze klanten en passagiers van onze bussen en taxi’s verwachten dit ook van ons. Veiligheid in het verkeer, de ISO-standaard bij Keolis, onze strikte onderhoudsplannen voor de voertuigen en nu ook het ontsmetten van de passagiersruimte zijn daarbij de criteria die een kwaliteitslabel vormen waarmee Keolis samen met zijn medewerkers de toekomst in gaat.

Onze CEO vroeg aan onze veiligheidsmanager en operationele managers om hem uit te leggen wat de minimale vereiste zou moeten zijn om een voertuig te reinigen en te ontsmetten zodat we onze passagiers dagelijks in een veilige omgeving kunnen vervoeren. Hij is door deze oefening zelf te doen overtuigd dat we dit veilig, eenvoudig en efficiënt kunnen garanderen aan onze klanten.

Poetsen bus

We maken de nodige voorbereidingen voor een heropstart bij Keolis. Er wordt met enige voorzichtigheid gekeken naar de bescherming van de werkomgeving. Samen met onze medewerkers zorgen we er bij Keolis voor dat we veilig te werk gaan en steeds de procedures in acht nemen.

"Het is belangrijk dat de hele economie op een verantwoorde veilige manier terug opstart. Onze transportfunctie is daarbij een essentiële schakel. We moeten dus allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en daar wil ik jullie alvast voor bedanken!" aldus Stefan De Prycker, CEO van Keolis Belgium, "Ik wens onze medewerkers en klanten de volgende weken een goede heropstart, met de juiste aandacht voor hun eigen veiligheid en die van de passagiers."

Deze procedure is een minimum dat wij als vervoersmaatschappij moeten doen in de strijd tegen het coronavirus. Je zal zien dat het eenvoudig, doeltreffend en door iedereen toepasbaar is.

De procedure voor het ontsmetten van je voertuig volgt op de normale reinigingsprocedure. Het voertuig moet dus nog steeds volgens de normale richtlijnen gepoetst worden. De doelstelling van deze procedure is het ontsmetten van het voertuig die door de chauffeur of passagiers regelmatig aangeraakt worden.